www.davidskinner.net
Om David Skinner

Hovedinstrumentet mitt er pianoet. Jeg har vært en profesjonell jazzmusiker siden 2001.

Jeg jobber som bandleder, og jeg ordner musikk for forskjellige anledninger; fra solo-opptredener til større ensembler. Jeg spiller på jazzklubber, festivaler, danseventer, bedriftsarrangementer, firmafester, husfester, begravelser, bryllup, osv.

Jeg har spilt et utall konserter i løpet av årene, med masse forskjellige musikere. I Oslo har jeg blant annet spilt på steder som Oslo Konserthus, Gamle Logen, Herr Nilsen, Norges Musikkhøgskole, og Nasjonalbiblioteket; i tillegg til jazzklubber og jazzfestivaler over hele landet, fra Kristiansand til Svalbard; flere turnéer i Japan (ca. 50 spillejobber i løpet av 6 turer), og diverse konserter i Norge, Frankrike, Belgia, Nederland, Skottland, Danmark, Finland, Tyskland og Hellas. Da jeg bodde i Yorkshire, Storbritannia, 2001-2005, spilte jeg hundrevis av konserter i nord-England.

Jeg har erfaring innen mange jazzstiler. I dag spesialiserer jeg meg innen stride piano og swingjazz, men definitivt med et personlig vri , og har gitt ut tre solo-CDer. Jeg har en trommeløs kvartett som heter Diagonal Jazzband, og også en pianotrio.

Dessuten spiller jeg elpiano (min elskede pianet T!) og synthesizere, og komponerer og produserer elektronisk musikk. Mitt solo-prosjekt heter Megacrex.

Ofte jobber jeg med jazz-relaterte dansformer, som Lindy Hop, Balboa, Blues, Charleston og Steppdans. Swingbandet mitt heter Jazzombies, og består av noen av de beste swingjazzmusikere i Norge. Siden 2012 har jeg organisert musikken til de største swingdanseventer i Norge, som Winter Jump og Scandinavian Shuffle, spesielt i samarbeid med Bårdar Swing Club. Jeg har også jobbet med profesjonelle steppdansere ved flere forestillinger i Oslo-regionen.

Jeg er interessert i musikkteori, og har skrevet om taktarter, polyrytmer og modalitet.

Jeg har en bachelorgrad i klassisk komposisjon fra Griegakademiet, Universitet i Bergen, 2008-12, og en mastergrad i utøvende jazz og improvisert musikk fra Norges Musikkhøgskole, Oslo, 2012-14.

Jeg har hatt vikariater ved NMH som musikkteorilærer, ledet workshoper, og undervist pianister og jazzgrupper. Jeg har også hatt improvisasjonsworkshoper ved flere andre musikkhøyskoler i Norge, f.eks Barrett Due, Universitet i Tromsø, og Universitet i Stavanger.

Jeg har bodd i Norge siden 2005.