www.davidskinner.net
Om David Skinner

Jeg spiller piano. Jeg har vært en profesjonell jazzmusiker siden 2001.

Jeg jobber som bandleder, og jeg ordner musikk for forskjellige anledninger; fra solo-opptredener til større ensembler. Jeg spiller på jazzklubber, festivaler, danseventer, bedriftsarrangementer, firmafester, husfester, begravelser, bryllup, osv.

Jeg har spilt et utall konserter i løpet av årene, med masse forskjellige musikere. I Oslo har jeg blant annet spilt på steder som Oslo Konserthus, Gamle Logen, Herr Nilsen, Norges Musikkhøgskole, og Nasjonalbiblioteket; i tillegg til jazzklubber og jazzfestivaler over hele landet, fra Kristiansand til Svalbard; flere turnéer i Japan (ca. 50 spillejobber i løpet av 6 turer), og diverse konserter i Norge, Frankrike, Belgia, Nederland, Skottland, Danmark, Finland, Tyskland og Hellas. Da jeg bodde i Yorkshire, Storbritannia, 2001-2005, spilte jeg hundrevis av konserter i nord-England.

Jeg har erfaring innen mange jazzstiler. I dag spesialiserer jeg meg innen stride piano og swingjazz, men definitivt med et personlig vri , og har gitt ut tre solo-CDer. Jeg har en trommeløs kvartett som heter Diagonal Jazzband, og også en pianotrio.

Dessuten spiller jeg elpiano (Rhodes og Hohner Pianet), synthesizere, og komponerer og produserer elektronisk musikk. Mitt solo-prosjekt heter Megacrex.

Ofte jobber jeg med jazz-relaterte dansformer, som Lindy Hop, Balboa, Blues, Charleston og Steppdans. Swingbandet mitt heter Jazzombies, og består av noen av de beste swingjazzmusikere i Norge. Siden 2012 har jeg organisert musikken til de største swingdanseventer i Norge, som Winter Jump og Scandinavian Shuffle, spesielt i samarbeid med Bårdar Swing Club. Jeg har også jobbet med profesjonelle steppdansere ved flere forestillinger i Oslo-regionen.

Jeg er interessert i musikkteori, og har skrevet om taktarter, polyrytmer og modalitet.

Jeg har en bachelorgrad i klassisk komposisjon fra Griegakademiet, Universitet i Bergen, 2008-12, og en mastergrad i utøvende jazz og improvisert musikk fra Norges Musikkhøgskole, Oslo, 2012-14.

Jeg har hatt vikariater ved NMH som musikkteorilærer, ledet workshoper, og undervist pianister og jazzgrupper. Jeg har også hatt improvisasjonsworkshoper ved flere andre musikkhøyskoler i Norge, f.eks Barrett Due, Universitet i Tromsø, og Universitet i Stavanger.